Нова търсачка иска да се състезава с Google

  Share
  avatar
  Petroff
  Администратор

  Брой мнения : 198
  Age : 29
  Местожителство : Шумен
  Работа/Хоби : Hostatme Owner / Web Designer & Developer
  Registration date : 14.02.2008

  Нова търсачка иска да се състезава с Google

  Писане  Petroff on Пет 16 Май 2008, 12:48  Нова търсеща система се оценява от мнозина наблюдатели като потенциална заплаха за Google, Yahoo и други играчи на Интернет пазара. Търсачката Powerset е интересна с това, че резултатите от търсенето не са базирани на ключови думи.


  Вместо да мисли как да формулира заявка за търсене, достатъчно е потребителят просто да зададе въпроса, който го интересува. В този въпрос не е задължително да присъстват ключови думи. Намерените страници се извеждат във вид на препратки, макар че отговорът често може да бъде намерен още на страницата с резултатите от търсенето. При преход към една от предлаганите в резултатите страници, предложенията, в които предположително се съдържа отговорът се маркират в друг цвят.
  За сега базата данни на Powerset е ограничена само до статии от Wikipedia, но вероятно в бъдеще тя ще бъде разширена. Освен това, носят се слухове, че инвеститорът на проекта търси потенциални купувачи за тази търсачка, сред които може да се окаже и Microsoft.

   В момента е: Чет 20 Сеп 2018, 22:04