Microsoft скришом пусна инструмент за търсене на нелегални копия на Vista

  Share
  avatar
  Petroff
  Администратор

  Брой мнения : 198
  Age : 29
  Местожителство : Шумен
  Работа/Хоби : Hostatme Owner / Web Designer & Developer
  Registration date : 14.02.2008

  Microsoft скришом пусна инструмент за търсене на нелегални копия на Vista

  Писане  Petroff on Сря 14 Май 2008, 10:58  Чрез системата Windows Update Microsoft започна да разпространява специализиран инструмент, позволяващ да се хванат нелегалните копия на Windows Vista.
  За да се заобиколи процедурата за активация на Windows Vista най-често се използват хакерските средства Grace Timer и Paradox OEM BIOS. Кракът Grace Timer увеличава времето за активация на операционната система до края на текущото столетие. На свой ред Paradox OEM BIOS внася промени в BIOS, принуждавайки Vista да повярва, че е направена за производителите на компютри.
  Инструментите за откриване на средствата за заобикаляне на процеса на активация вече са вградени във първия пакет обновления Service Pack 1. Но Microsoft явно е решила да се презастрахова и пусна антихакерски инструмент във вид на отделен ъпгрейд със статус „важен“, който се доставя на компютрите с активирана система за автоматично обновяване. Освен това ъпдейтът се появява и в списъка с компонентите, който могат да бъдат заредени ръчно. На потребителя се предлага да инсталира обновлението, за да „може системата Vista да определи софтуера, който заобикаля процедурата за активация и пречи на нормалната работа на Windows“.
  Наблюдатели отбелязват, че при откриване на Grace Timer или Paradox OEM BIOS, антихакерският модул на Microsoft предлага да се посети специалната страница с инструкции за изтриване на „опасния“ софтуер. Ако потребителят откаже да махне краковете, все едно, Microsoft ще ги деактивира. В резултат, потребителят ще трябва да се снабди с легален ключ за активиране на системата.

  Гост
  Гост

  Re: Microsoft скришом пусна инструмент за търсене на нелегални копия на Vista

  Писане  Гост on Нед 01 Юни 2008, 05:02

  Ще трябва да върне последния архив, да спре авто-ъпдейт и да не цъка на същото.

   В момента е: Чет 20 Сеп 2018, 22:01