eBay иска да се отърве от Skype?

  Share
  avatar
  Petroff
  Администратор

  Брой мнения : 198
  Age : 29
  Местожителство : Шумен
  Работа/Хоби : Hostatme Owner / Web Designer & Developer
  Registration date : 14.02.2008

  eBay иска да се отърве от Skype?

  Писане  Petroff on Пон 21 Апр 2008, 16:36


  Не е изключено през тази година Интернет аукционът eBay да се отърве от своето подразделение Skype, предоставящо VoIP телефония.
  eBay купи мрежата Skype през септември 2005 г. за $3,1 млрд. Тогава аукционът планираше да интегрира разработките на Skype със собствените си онлайн услуги и платежната система PayPal. Но през 2007 г. стана ясно, че VoIP провайдерът не оправдава очакванията на eBay в кратки срокове.
  Както съобщава Financial Times като се позовава на изявление на изпълнителния директор на eBay Джон Донахю, аукционът не изключва възможността да продаде Skype. По думите на Донахю, ако опитите за обединение на Skype с основния бизнес на eBay продължават да са неудачни, компанията ще се отърве от системата за VoIP телефония.
  Заедно с това Донахю подчертава, че пазарните позиции на Skype като самостоятелна компания са достатъчно стабилни. През първото тримесечие на тази година, броят на абонатите на Skype е нараснал с 33 милиона – сега от тази система за телефония се възползват 300 млн. души. Печалбата на Skype от платените услуги за първите три месеца на годината е $126 млн. Това е с 60 % повече от аналогичния период за миналата година.
  От eBay за сега не посочват евентуален купувач за Skype, но анализатори сочат, че от мрежата може да се заинтересува Google.
  eBay публикува отчет за финансовите си резултати за първото тримесечие на годината. Печалбата на аукциона от януари до март включително е $2,19 млрд., а чистата печалба - $460 млн. или 0,34 долара за акция.

   В момента е: Чет 20 Сеп 2018, 22:04