На пазара излизат 6-ядрените Dunnington чипове на Intel

  Share
  avatar
  Petroff
  Администратор

  Брой мнения : 198
  Age : 29
  Местожителство : Шумен
  Работа/Хоби : Hostatme Owner / Web Designer & Developer
  Registration date : 14.02.2008

  На пазара излизат 6-ядрените Dunnington чипове на Intel

  Писане  Petroff on Сря 17 Сеп 2008, 13:07

  Корпорацията обяви пускането на общо седем сървърни процесора от серията Xeon 7400, които ще дават до 50% прираст на производителността във виртуализирана среда и други специализирани приложения като бази данни, бизнес проучвания, планиране на корпоративни ресурси и сървърна консолидация.

  Първите "истински" 4- и 6-ядрени процесори на Intel, известни преди Dunnington, правят официалния си пазарен дебют. Те са произведени по 45-нанометров технологичен процес и всичките CPU ядра са изградени на един кристал, обзаведен и с до 16 МВ кеш памет от трето ниво.


  Според официалната информация от Intel, чиповете са специално проектирани за работа във виртуализирани среди, бази данни и други ресурсоемки бизнес приложения. По думите на компанията в някои случи подобренията в производителността спрямо предходните поколения достига до 50%. По-добри са и възможностите за мащабиране - сега на една сървърна дънна платка могат да бъдат разположение до 16 такива процесора Xeon с общо до 96 ядра.
  Енергопотреблението на системите, базирани на новите Xeon-и също ще е по-ниско (с около 10%), твърдят още от Intel. Максималната работна честота на чиповете достига 2,66 GHz, но разходната мощност може да бъде понижена до 50 Вата на чип. Серията процесори Xeon 7400 е съвместима със сегашната платформа Intel 7300 (която поддържа до 256 GB сървърна RAM памет), така че новите продукти могат лесно да се внедрят в съществуващите инфраструктури, подчертават от компанията.


  Сървъри, базирани на новите процесори на Intel, ще бъдат представени скоро от компании като Dell, Fujitsu-Siemens, Hitachi, HP, IBM, NEC, Sun, Supermicro и Unisys.
  Цените на чиповете от Intel Xeon 7400 серията за количества от 1,000 бройки варират от $856 до $2729. Повече подробности за тях могат да бъдат научени от официалната страница на корпорацията за тях.От Intel се хвалят, че новите процесори са поставили и нови рекорди по отношение на производителността, подробности за които пък могат да се прочетат ето тук.

   В момента е: Вто 18 Сеп 2018, 23:14