Intel забранява овърклокинг на процесорите

  Share
  avatar
  Petroff
  Администратор

  Брой мнения : 198
  Age : 29
  Местожителство : Шумен
  Работа/Хоби : Hostatme Owner / Web Designer & Developer
  Registration date : 14.02.2008

  Intel забранява овърклокинг на процесорите

  Писане  Petroff on Вто 13 Май 2008, 11:16  Отдавна се носят слухове, че Intel ще лиши потребителите от възможност да ускоряват своите процесори LGA1160 с кодови названия Lynnfield и Havendale, но едва сега става ясно как компанията възнамерява да направи това.
  Както е известно, тези процесори ще имат вграден контролер на паметта и още някои допълнителни функционални елементи. Това дава на Intel възможност за контрол над поведението на своя чип в системата. Съдейки по всичко, компанията ще „прехвърли“ всички овърклокъри на по-скъпата платформа Bloomfield, затова в евтините платформи Intel ще използва едновременно два честотни генератора, един от които ще се намира в процесора, а другият – извън чипа. Двата генератора постоянно ще се сверяват помежду си и при опит да се промени честотата на единия, вторият ще върне системата в стандартното състояние.
  Не е изключено също така Intel да остави някакви средства за овърклокинг, но те вероятно ще са сложни и недостъпни за странични производителни на дънни платки.

   В момента е: Нед 19 Авг 2018, 12:38