Dell анонсира нови модели от сървърната серия PowerEdge

  Share
  avatar
  Petroff
  Администратор

  Брой мнения : 198
  Age : 29
  Местожителство : Шумен
  Работа/Хоби : Hostatme Owner / Web Designer & Developer
  Registration date : 14.02.2008

  Dell анонсира нови модели от сървърната серия PowerEdge

  Писане  Petroff on Пет 18 Апр 2008, 12:04

  Новите сървърни модели Dell PowerEdge работят по-бързо с четириядрените процесори Opteron на AMD, заявиха от компанията.  Характеристиките на сървърите Dell PowerEdge достигнаха нов връх с пускането на четириядрените процесори AMD Opteron, казаха от Dell България. Платформите PowerEdge SC1435 (на снимката долу), 2970 (на снимката горе), M605 и 6950 вече използват новите четириядрени процесори на AMD, като поддържат стратегията на Dell за предоставяне на по-цялостни и рентабилни технологии при различни потребителски обкръжения.
  Dell осигурява на клиентите, използващи тези платформи, защита на инвестициите и дълготрайно запазване на стойността на сървърите чрез предлагане на лесен и безпроблемен начин за ъпгрейд към новите четириядрени процесори Quad-Core AMD Opteron.
  Снабдени с четириядрените процесори AMD Opteron, двупроцесорните модели Dell PowerEdge SC1435, 2970 и M605 могат да осигурят до 79% подобрение на характеристиките в сравнение със същите сървъри, използващи двуядрени AMD Opteron, твърдят от компанията.
  Освен това Dell разширява своята линия сървъри PowerEdge с добавянето на новия модел T605 от типа "tower". Оборудван с четириядрените процесори AMD Opteron, PowerEdge T605 осигурява до 23% подобрение на характеристиките в сравнение с HP ProLiant ML350 G5.2, се казва в официалното съобщение до медиите. Новият модел T605 е едно добро решение за малки и средни фирми или отдалечени местоположения. Той се отличава с характеристики, които повишават достъпността, като дублирани захранвания и твърди дискове с „горещо" включване. Освен това предлага възможности за отдалечено управление, които спомагат за повишената отказоустойчивост и предотвратяването на опасността от загуба на достъп до данните.
  „Нашите сървъри PowerEdge са стъпка към спазването на ангажимента на Dell за опростяване на ИТ чрез предоставяне на потребителите безпроблемен и лесен начин за ъпгрейд до четириядрени процесори, като им позволяват лесно и бързо да се възползват от предимствата на тези усъвършенствани процесори", заяви Ерик Велфре, директор на отдел „Корпоративен маркетинг" в Dell EMEA. „Четириядрените процесори AMD Opteron, използвани в сървърите Dell PowerEdge, осигуряват точния баланс от гледна точка на потребителите между работни характеристики, енергийна ефективност и цена, като същевременно подпомагат постигането на нашата цел за разширяване използването на изчислителната техника във фирмите", добави Велфре.


   В момента е: Нед 19 Авг 2018, 12:39