Dell представи линия лаптопи с обновен дизайн

  Share
  avatar
  Petroff
  Администратор

  Брой мнения : 198
  Age : 29
  Местожителство : Шумен
  Работа/Хоби : Hostatme Owner / Web Designer & Developer
  Registration date : 14.02.2008

  Dell представи линия лаптопи с обновен дизайн

  Писане  Petroff on Чет 17 Апр 2008, 13:44

  Новите Dell Vostro са по-тънки, с по-малки размери и с повече възможности за защита в сравнение с подобните конкурентни продукти, твърдят от компанията.

  Доставчикът стартира с новия преносим компютър с диагонал на дисплея 13,3'' - Vostro 1310, а през юни ще предложи и 17-инчовия лаптоп Vostro 1710.
  Според официалното съобщение до медиите серията ноутбуци Vostro се отличават с няколко основни предимства. Едно от тях е елегантният им дизайн, който е провокиран от клиентите, казват от компанията. Въпреки наличието на вградено в корпуса оптично устройство лаптопите са по-тънки и по-леки от предишното поколение модели Vostro, без при това да се намалява продължителността на живота на батерията. Екранът на новото 13,3-инчово решение предлага 94% от зрителната зона на 14,1-инчовия модел, но тежи с 20% по-малко от него.
  Новите предложения се предлагат с услугата Advanced Configuration Service, която премахва нежелания софтуер и помага за разделението на твърдия диск. Включени са и безплатни услуги като Dell Support Centre за техническа поддръжка на компютрите и Network Assistant за настройка, контрол и оправяне на проблеми в мрежата, както и инструментът PC TuneUP за улеснено управление, оптимизация и защита на системата.
  Vostro предлагат и най-добрата в този клас защита на данните, твърдят от българското подразделение на Dell. Налице са вградени четци на пръстови отпечатъци. Технологията Trusted Platform Module (TPM) 1.2 подпомага предотвратяването на неразрешен достъп до мрежата и кражба на данни. Решенията са оборудвани и с отвор за блокиране на кабела, като вървят и с фабрично инсталирания защитен софтуер McAfee Total Protection for Small Business.
  „Отличната обратна връзка с нашите клиенти е една от най-отличителните черти на Dell", каза Аонгус Хегарти, вицепрезидент и генерален директор на подразделението за малък и среден бизнес на Dell в EMEA. „В наскоро проведено глобално проучване за лаптопи например клиентите ни казаха, че защитата на данните и фабрично инсталираният защитен софтуер са най-важните и търсени функции.Пак те ни казаха, че искат по-тънки и по-леки машини на добра цена, и ние акцентирахме върху това", допълни Хегарти.
  Малките фирми все по-често купуват преносими компютри в добавка към настолните. Понастоящем половината от малките фирми в САЩ, притежаващи настолни компютри, имат и лаптопи, като се очаква до 2012 г. броят им да нарасне до почти 57% не само в Щатите, но и в Западна Европа и Япония. За да отговори на тази тенденция и да осигури по-широк избор пред потребителите, Dell планира през тази година да разшири портфолиото си от лаптопи с 50%, като така ще предложи най-голямата в историята на компанията продуктова линия.
  В допълнение на инвестициите в своето портфолио, Dell разширява предлаганите услуги в областта на сървърите и съхранението на данни, за да отговори на нуждите на малкия и среден бизнес. Новото сервизно портфолио на компанията ProSupport позволява на потребителите да адаптират предлаганите услуги спрямо собствените си нужди.
  Новите сървъри на Dell - PowerEdge R300 и T300, предлагат много добри характеристики на достъпна цена. Чрез своите достъпни iSCSI SAN предложения за съхранение на данни, сред които и сървърите PowerVault MD3000i и Dell EqualLogic PS5000, компанията опростява процеса на съхранение за всеки бизнес, допълниха от Dell България.

   В момента е: Чет 20 Сеп 2018, 22:02