Безперспективно бъдеще за Windows

  Share
  avatar
  Petroff
  Администратор

  Брой мнения : 198
  Age : 29
  Местожителство : Шумен
  Работа/Хоби : Hostatme Owner / Web Designer & Developer
  Registration date : 14.02.2008

  Безперспективно бъдеще за Windows

  Писане  Petroff on Нед 13 Апр 2008, 13:09

  Аналитици от Gartner заявиха, че Microsoft трябва да предприеме радикални промени към операционната си система или да разчита на отминала слава

  На презентацията на Gartner-спонсорирана конференция в Лас Вегас, аналитиците Майкъл Силвър и Нийл Макдоналд, заявиха, че Microsoft не отговаря на пазарните изисквания. Сред проблемите на Microsoft е бързо разрастващата се базаот кодове на Windows, което влияе не само положително и фактически парви невъзможно появата на нови версии с особен смисъл. Това се случи и с Vista след близо 5 годишна разработка. Повечето от потребителите не разбират предимствата й или просто не откриват с какво тя е по-добра от Windows XP, за да си струва цената. През 2007 година само 6.3% от близо 50,000 компютри в големите предприятия са преминали към Vista. Двамата аналитици призоваха Microsoft да направи по-лесно преминаването към новите версии на Windows и сериозно да се замисли за промяната на му. Въпреки мнението на голяма част от потребителите, че Vista няма бъдеще, Microsoft излезе с решението си да спре от продажба XP в края на юни. Оживени са форумите по този повод и е пусната онлайн петиция за спасяването и запазването на XP. Само до края на януари месец бяха събрани повече от 100,000 подписа и стотици коментари от потребители на XP. Искането е Microsoft да удължи продажбата на Windows XP поне до появата на следваща версия, която е запланувана за 2010 гдина.
  avatar
  Khan_Ispoor

  Брой мнения : 37
  Работа/Хоби : Енергетика / хоби- риболов
  Registration date : 18.02.2008

  Re: Безперспективно бъдеще за Windows

  Писане  Khan_Ispoor on Съб 31 Май 2008, 09:22

  Целта на подобни конференции е да се премахне хегемонията налагана от Майкрософт, за да могат и други фирми да бъдат конкурентноспособни и развиващи се в областа. За нас също ще е добре да имаме друг избор освен "монополиста" Майкрософт и неговите бози.

   В момента е: Чет 20 Сеп 2018, 22:04