Настройка на ApexDC++ или StrongDC++ в активен режим за абонати на БТК ADSL (стъпка по стъпка със снимки)

  Share
  avatar
  SoundChamber

  Брой мнения : 8
  Age : 31
  Registration date : 16.02.2008

  Настройка на ApexDC++ или StrongDC++ в активен режим за абонати на БТК ADSL (стъпка по стъпка със снимки)

  Писане  SoundChamber on Съб 07 Мар 2009, 20:03

  Най-лесния начин да настроите клиента си е да изберете опцията Firewall (passive, worst case) от Connection settings, но тогава няма да можете да теглите от други пасивни потребители, което ще избегнем като настроим програмата в активен режим.

  Преди единствения вариант в този случай беше да се обадим на хелпдеска и да поискаме да ни пренасочат портовете, поради простата причина, че БТК не дават паролата и името за модемите си. Вече не е така, БТК добавиха в http://my.contact.bg/ възможност и за настройка на портовете. В това упътване ще ви покажа как да си настроите модема и клиента (ApexDC++ или StrongDC++ - идентични са) за активен режим.

  1. Отивате в http://my.contact.bg/ и въвеждате името и паролата от копието на договора си с БТК.


  2. От лентата с менюто най-горе избирате Моята мрежа.


  3. След това избирате NAPT настройки.


  4. В следващия прозорец трябва да излезе следното меню:


  Тук въвеждате следните неща:
  -име на сървър: някакво име, примерно Direct connect client или просто DC++.
  -протокол: тук го оставяте на TCP/UDP.
  -външен порт: избирате си произволно пет цифрено число и го въвеждате и в двете полета. (запомнете го или си го запишете ще ни трябва после)
  -вътрешен IP адрес: в повечето случаи това ще е 192.168.1.2 - ако не е така и не знаете как да го видите потърсете упътване в зависимост от операционната си система как да видите вътрешния си IP адрес - пълно е с такива.
  -вътрешен порт: въвеждате числото което сте въвели на външен порт.

  След като ги попълните натискате добави и ако всичко е станало както трябва настройките ще да се появят по-горе в таблицата.

  5. Свършихме в http://my.contact.bg/ сега отивате в ApexDC++ (или StrongDC++) избирате File->Settings...->Connection settings и на разположение трябва да се появи следния прозорец:

  Първо избирате опцията Firewall with manual port forwarding и след това попълвате:
  -Network interface for all connections тук въвеждате вътрешния си IP адрес ако не е въведен (192.168.1.2 в повечето случаи)
  -Ports на TCP и UDP въведете пет цифреното число, което избрахте по-рано при настройката в http://my.contact.bg/ TLS го оставете 0 ако не знаете какво е, ако знаете едва ли това упътване е за вас.
  -External / WAN IP въвеждате външния си IP адрес, ако не го знаете програмата може сама да го намери, натиснете Get IP address и отметнете опцията Update IP on startup

  В общи линии това е настройката, вече трябва да можете да теглите и търсите. Преди да натиснете ОК може да проверите дали всичко е наред като кликнете Check connection. Ще се зареди браузъра със сайт, който трябва да ви каже IP адреса, портовете, които сте отворили и дали всичко е наред (Connection OK).

  Ако имате защитна стена и нея трябва да настроите, това е друга тема вече.
  При наличие на забележки или препоръки относно темата моля пишете

   Similar topics

   -

   В момента е: Нед 16 Дек 2018, 05:40