Seagate обяви дву-дисков мрежов сторидж сървър

  Share
  avatar
  Petroff
  Администратор

  Брой мнения : 198
  Age : 29
  Местожителство : Шумен
  Работа/Хоби : Hostatme Owner / Web Designer & Developer
  Registration date : 14.02.2008

  Seagate обяви дву-дисков мрежов сторидж сървър

  Писане  Petroff on Пон 17 Ное 2008, 18:23  Новият Central Axis разполага със защитен отдалечен достъп и е подходящ за малкия бизнес


  Maxtor анонсира Central Axis Business Edition. Това е мрежово решение за съхранение на данни, изградено с два диска. Предназначено е предимно за нарастващите нужди на малкия бизнес. Предлага опростен автоматичен бекъп и защита на информацията, в съчетание с дистанционен достъп през всеки браузър. Така данните ще бъдат едновременно защитени и достъпни във всеки момент, независимо дали потребителят е в офиса или на път.
  Независимо от размера на компанията, нейната бизнес информация е най-ценният й актив. С нарастване на дейността непрекъснато се увеличават генерираните цифрови данни. Сторидж сървърът Central Axis Business Edition улеснява управлението и защитата на информацията с автоматизирано архивиране на до 20 свързани в мрежа компютри към едно централно безопасно място. Central Axis Business Edition позволява на потребителите да запазват до 10 исторически версии на данните и да определят график на архивирането.
  За всяка компания, независимо от размера, дори кратковременен отказ на информационната инфраструктура може да има решаващо значение. Central Axis Business Edition помага за ефективната работа на малкия бизнес, предлагайки два 1-терабайтови твърди диска свързани в RAID1 конфигурация, които дават 1TB напълно защитен сторидж. Устройството е напълно защитено, защото предлага „синхронизация без замисляне", моментално дублирайки файловете и на двата диска всеки път, когато те се запаметяват, съответно предотвратявайки загубата на ценни бизнес-данни в случай на повреда на хардуера. Новото решение за съхранение на данни също безпроблемно се обслужва от потребителя, позволявайки лесна замяна на дефектирал диск. С два допълнителни USB порта, Central Axis Business Edition осигурява лесно добавяне на външен диск за допълнителен бекъп на даннитем като този допълнителен диск може да се съхранява извън офиса на компанията като още една защитна мярка срещу случаи на пожар или природни бедствия. Допълнителните USB портове могат да се използват за свързване и споделяне на принтер в мрежата.
  Когато са далече от офиса, служителите на фирмата могат с лекота да ползват и споделят бизнес съдържание през Central Axis Business Edition, с помощта на уеб-браузър. Собствениците на малки бизнеси могат да осигурят достъп за колеги и клиенти на определени файлове и папки, без да се нуждаят от FTP сайт или инсталиране на софтуер, като същевременно оставят защитата на своите мрежи и целостта на „защитните стени".
  Central Axis Business Edition е съвместим с операционни системи като Windows Vista, Windows XP и Mac OS X, което го прави отличен избор за многоплатформен офис. Мрежовият сторидж включва захранващ адаптер сертифициран по Energy Star 4, а опаковката му е от 100% рециклируеми материали. Идва с 5-годишна ограничена гаранция на производителя.

   В момента е: Нед 16 Дек 2018, 05:40