Хакнаха сайта на Големия адронен ускорител

  Share
  avatar
  Petroff
  Администратор

  Брой мнения : 198
  Age : 29
  Местожителство : Шумен
  Работа/Хоби : Hostatme Owner / Web Designer & Developer
  Registration date : 14.02.2008

  Хакнаха сайта на Големия адронен ускорител

  Писане  Petroff on Нед 14 Сеп 2008, 18:27

  Хакери са проникнали в мрежата на лабораторията на швейцарските участници в проекта Големия адронен ускорител. “Проникналите”, наричащи себе си “Greek Security Team”, са подменили уеб страницата на CERN с коментари на гръцки език, съобщава лондонския вестник Telegraph. CERN спря сайта и според говорителя на CERN Джеймс Гилиес, цитиран от английския вестник - “Няма сериозни щети”.

  Greek Security Team не е известна хакерска група според Греъм Клюлей, старши технологичен консултант в Sophos. Съобщението което е оставено от хакерите на страницата е на гръцки и още не е преведено, но според Клюлей първото впечатление е, че целта не е физичния експеримент, а търсене на публична изява. “Бих бил изненадан ако те се опитват да разрушат работата на учените – казва Клюлей. - Разбира се, ако те наистина са гърци, се надявам, че не са разположили троянски коне, особено като се има в предвид историята.”

  Лондонският Telegraph съобщава и, че учените работещи по Големия адронен ускорител са получавали заплахи по електронната поща и телефона, защото част от обществеността се тревожи, че експеримента може да отвори черна дупка и да погълне земята, или да предизвика други катастрофални бедствия.


   В момента е: Чет 20 Сеп 2018, 22:05