Няколко въпроса и основни проблеми, с които може да се сблъскате

  Share
  avatar
  Petroff
  Администратор

  Брой мнения : 198
  Age : 29
  Местожителство : Шумен
  Работа/Хоби : Hostatme Owner / Web Designer & Developer
  Registration date : 14.02.2008

  Няколко въпроса и основни проблеми, с които може да се сблъскате

  Писане  Petroff on Пет 15 Фев 2008, 17:31

  1. "Търсачката ми не намира нищо." - причина да не работи търсачката ви е, че вие сте с не реално IP в този случай във File/Settings/Connection Settings трябва да дадете отметка на Passive mode (Firewall).

  2. "Защо не мога да се свържа към други потребители?" - това е още един проблем, който може да се избегне като се мине на Passive mode (виж първа точка). Друга причина може да е, че защитната ти стена не разрешава на DC++ да се свързва с потребителите.

  3. "Защо мога да тегля от някои а от други не?" - причинте може да са две: едната е и ти и другия потребител да сте passive mode, втората е ако потребителят, от който теглиш няма свободен слот (виж шеста точка).

  4. "Какво значи Connecion timeout?" - Това съобщение се изписва в transfer bar-a когато времето за свързване към другият потребител е изтекло. Причини да се появи това съобщение е ако не сте си настроили DC-то (Active или Passive) или ако нямате връзка към другия потребител (случва се ако сте пасивен потребител и се опитвате да теглите от друг пасивен потребител) или връзката е много слаба.

  5. "Интернета ми е бърз, а тегля с ниска скорост, защо?" - DC++ е peer to peer програма. Ти теглиш с такава скорост каквато може да ти предостави потребителя от когото теглиш. Дори твоята скорост за сваляне да е 4 mbps ако неговата максимална скорост за качване е 256 kbps ти ще теглиш с 256 kbps. Друг случай е ако много хора теглят от него в момента (така скороста се разделя между всичките потребители, които теглят от него).

  6. "Какво значи 'No slots available!'" - Означава "Няма свободно място". В момента има други които дърпат от потребителя и ще трябва да изчакаш докато се освободи слот. (Слотовете се настройват от File/Settings/Share/Upload Slots или в главния чат пишете /slots и число в зависимост колко хора искате да могат да теглят на веднъж от вас).

  7. "Искам и аз да показвам какво ми свири Winamp-a" - За целта ви трябва модифициран клиент на DC, примерно StrongDC (който можете да изтеглите от тук) след това в чата пишете /w и ще показва коя песен се изпълнява от Winamp. В File/Settings/StrongDC има допълнителни настройки за това какво точно да показва съобщението за Winamp (изпълнител, песен, албум, качество на песента и др.)

  8. "Как мога да спра нещо, което тегля?" - Дясно копче на потребителя в трансфер бара и "remove from queue"


  Последната промяна е направена от Devil на Сря 20 Фев 2008, 14:37; мнението е било променяно общо 1 път

   В момента е: Пон 21 Яну 2019, 03:11